Bij Lyceum Ypenburg geven wij uitdagend onderwijs
 

Wij hebben aandacht en respect voor elkaar, waardoor er een positieve en open sfeer heerst op school. In deze veilige omgeving kunnen jouw talenten volledig tot bloei komen. Onze bevlogen docenten geven op een aansprekende en gevarieerde manier les, zodat jij nieuwsgierig en gemotiveerd blijft. Zij gaan in op actuele onderwerpen die aansluiten bij de wereld waarin jij leeft.


Kies voor jouw talent

‘Kiezen voor Talent’ is het motto van Lyceum Ypenburg. Dat doen wij door jou te stimuleren het beste uit jezelf te halen voor wat betreft leerresultaten. Maar bij Lyceum Ypenburg kan je ook jouw creatieve talenten ontwikkelen bij de talentgroepen Sport, Muziek, Theater, Digital Science en Atelier. 
Meer informatie: talentgroepen


Veilig, stoer en open 

Lyceum Ypenburg is gevestigd in een licht en ultramodern gebouw aan de rand van de buurt Bosweide in Ypenburg. Het prachtige zilvergrijze gebouw typeert hoe wij werken. De buitenkant is als een zilveren doos, veilig en stoer, de binnenkant is open en licht. Wij hebben veel aandacht aan de veiligheid besteed. Zo is een transparante school ontstaan zonder doodlopende gangen en donkere hoekjes. Een school waar iedereen zich thuis en fijn voelt. 

 

Leerling
“Bij Lyceum Ypenburg voel je je meteen veilig en fijn; de lokalen zijn open. Het is heel licht door veel ramen en grote ruimtes.”

Als een campus

De leslokalen liggen rondom de centrale hal met speciale laboratoria voor scheikunde, biologie en natuurkunde, atelierruimtes voor de kunstvakken en een muziek- en theaterlokaal. Direct naast de school liggen sportaccommodaties. Met al deze faciliteiten lijkt Lyceum Ypenburg op een kleine universiteitscampus waar je elkaar gemakkelijk vindt. 

In deze omgeving gebeurt het allemaal: je ontdekt nieuwe dingen, raakt geïnspireerd en ontwikkelt je op een manier die bij jou past.

Meer informatie: nieuwe leerlingen
Bekijk: schoolgids