We zorgen samen voor een open, positieve en veilige leer- en werkomgeving
 

Wij vinden het belangrijk dat jij je ontwikkelt tot een open en eerlijke jongvolwassene. Je weet wie je bent en wat je kan. Zo bereid jij je goed voor op de plek die jij straks inneemt in een wereld die voortdurend in beweging is. 
 

Durven groeien

Groeien is leren, is fouten maken en buiten je comfortzone durven treden. Bij Lyceum Ypenburg geven we elkaar vertrouwen en krijg je de ruimte om te experimenteren. Een duidelijke structuur en uitdagende, realistische doelen zijn daarbij belangrijk. We zijn ambitieus en halen graag het beste in jou naar boven.


Verantwoordelijk

Bij Lyceum Ypenburg leer je doelen stellen en te bedenken wat nodig is om deze te realiseren. Je durft te kiezen en op tijd om hulp, advies of feedback te vragen. Je kent je grenzen en de deadlines en leert balans te vinden tussen schoolwerk en ontspanning. We helpen elkaar bij het nakomen van gemaakte afspraken.  


Betrokken & trots

We hebben aandacht en respect voor elkaar en geven gevraagd en ongevraagd feedback. We zijn trots op wat we met elkaar bereiken en vormen samen een school waar iedereen telt. Ouders zijn hierbij een belangrijke partner voor ons. 
 

Nieuwsgierig

Als je iets echt wilt, dan word je nieuwsgierig naar hoe je dat bereikt. Je wilt er dan ook voor gaan en er hard voor werken. Oprechte nieuwsgierigheid geeft richting aan leren. We spreken deze nieuwsgierigheid aan, bij jou en al onze medewerkers op school. 

Meer informatie: ons onderwijs