Lyceum Ypenburg
Iedere dag een beetje beter


Wij bieden jou een veilige en inspirerende leeromgeving en helpen je te leren leren. Je krijgt de ruimte om te experimenteren. Fouten maken mag, want van fouten maken leer je! Zo kan je al jouw talenten volop ontwikkelen bij de mavo, de havo, het atheneum of het gymnasium. 


Creatief?

Hou je van dansen, zingen, tekenen of muziek maken? Bij de talentgroepen Theater, Muziek, Atelier en de ckv-vakken (culturele en kunstzinnige vorming) komen jouw creatieve talenten tot bloei. Vanaf de brugklas kan je meedoen aan de jaarlijkse musical en onze school heeft een eigen band die regelmatig optreedt. Bij Lyceum Ypenburg is het mogelijk om tekenen en handvaardigheid als examenvak te kiezen.
 

Sportief?

Ben jij gek op sporten, dans of denkspelletjes? Sluit je dan aan bij de talentgroep Sport of het naschoolse sportprogramma. Je gaat onder andere kanoën, snowboarden en wandklimmen. Daarnaast doen we ook mee aan nationale en internationale toernooien! Wij vinden dat sport vooral leuk moet zijn. Bij zowel de mavo als de havo kan je gym als examenvak kiezen.


Ben jij een denker?

Ben jij iemand die graag computerspelletjes speelt, websites bouwt en wil jij jouw 21e-eeuwse skills verder ontwikkelen? Dan is de talentgroep Digital Science iets voor jou. Ben je goed in wiskunde of vind je het een leuk vak? Gooi dan jouw reken- en wiskundetalent in de strijd tijdens de W4Kangoeroewedstrijd waar Lyceum Ypenburg elk jaar aan meedoet. Bij het atheneum en gymnasium kan je
wiskunde D als examenvak kiezen.

 

Ben jij reislustig?


Ga jij er graag opuit naar bestemmingen zoals Parijs, Lille of Rome? In alle leerjaren kan je deelnemen aan leerzame gezellige excursies en studiereizen. Je leert over andere culturen en doet nieuwe ervaringen op waarbij je jezelf, de wereld en jouw klasgenoten beter leert kennen. Hou je van wintersport? Ga dan mee met onze jaarlijkse skireis!

Meer informatie: talentontwikkeling

 

1 op 1 laptops

Wij willen onze leerlingen zo goed mogelijk onderwijs aanbieden, waarbij zij gebruik kunnen maken van moderne digitale middelen. Zo zijn zij goed voorbereid op de toekomst. Daarom starten alle brugklasleerlingen en docenten van Lyceum Ypenburg vanaf volgend schooljaar met een Windows 10 laptop. Door het gebruik van de laptops kunnen wij ons onderwijs verrijken. Leerlingen kunnen zelfstandiger werken en de school heeft meer mogelijkheden om modern lesmateriaal aan te bieden.

De school biedt ouders de mogelijkheid om een laptop via The Rent Company te huren of te kopen. Via onderstaande filmpjes zien jullie wat de mogelijkheden zijn. Voor gezinnen die de aanschaf niet kunnen bekostigen zoeken wij samen met de Stichting Leergeld naar een passende oplossing.