Inspireren en uitdagen

Een stevige basis leggen en grenzen verleggen. Elkaar ontmoeten en samenwerken in een prettige leeromgeving. We werken met lesboeken en laptops. Dat is hoe we op Lyceum Ypenburg goed onderwijs vormgeven.

Kiezen voor talent

Al vanaf de brugklas leg je bij Lyceum Ypenburg het accent op je talenten. Dat doe je door lessen te kiezen uit één van onze vier talentgroepen: Atelier, Musical, Digital Science en Sport. Of je nu mavo, havo of vwo doet: onze talentgroepen volg je met leerlingen met dezelfde interesse.

Talent voor taal

Door deelname aan internationale programma's kun je je talenkennis versnellen of verdiepen. Voor Engels doe je dat met Cambridge en voor Frans met Delf Scolaire. Uitstekende taalbeheersing geeft je een voorsprong in het vervolgonderwijs én in het werkende leven.

Doorstromen

Heb je je mavo- of havodiploma behaald, maar voel je dat er nog meer voor je inzit op Lyceum Ypenburg? Stroom dan door naar havo of vwo. We hebben alles in huis.

Intellectueel vwo

Wij zijn trots op ons rijke vwo-programma: alle vwo'ers krijgen in de eerste klas oudheidkunde met geschiedenis, denkwijze en talen als Grieks en Latijn. In deze vakken kun je op het gymnasium examen doen in klas 6.

Tijdens het vak wetenschap en techniek zoek je met je klas naar oplossingen voor praktische problemen en los je lastige vraagstukken op. Heb je behoefte aan extra breinbrekers? Dan kun je in de bovenbouw meedoen aan de wiskundeolympiade. Bij Nederlands ontwikkel je je tot een stevige spreker en scherpe schrijver. Ook leer je een eigen mening te formuleren en kritisch om te gaan met nieuws en wetenschap.

Lees meer over: