Neem een kijkje op ons uitgebreide kennismakingsplatform. Hier vind je opnames van onze online informatieavond en open dag 2022, en nog veel meer!

De tweede aanmeldingsperiode van nieuwe leerlingen is:
van maandag 11 april t/m donderdag 14 april 2022 - 17.00 uur

Bekijk hier een animatie van de BOVO-procedure. Een korte uitleg over hoe de overstap van de basisschool naar de middelbare school werkt in de BOVO regio Haaglanden.

Hoe kunt u uw zoon/dochter aanmelden?

Aanmelden is mogelijk voor leerlingen met minimaal een vmbo-t advies (mavo). Hieronder de diverse manieren waarop u kunt aanmelden, u kunt kiezen welke voor u van toepassing is.

Voor leerlingen van basisscholen uit de regio Haaglanden (Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk)

A. U heeft een BOVO-aanmeldformulier ontvangen van de basisschool en wilt thuis aanmelden:

1. Meld uw kind aan via het bovenstaande aanmeldformulier.
  2. Vul thuis het BOVO-formulier van de basisschool in (3 pagina's). Geef op de lijst van voorkeurscholen minimaal 6 scholen op.
  3. Stuur het BOVO-formulier naar ons toe via e-mail: aanmeldingen@lyceumypenburg.nl of per post:
    t.a.v. aanmeldingen
    ​Lyceum Ypenburg
    ​Laan van Kans 3
    2496 VB Den Haag
    Ook is het mogelijk om de formulieren bij de receptie op onze school af te geven.
  4. Wij registreren de aanmelding in het BOVO-systeem (Onderwijs Transparant) en sturen hiervan per e-mail een bevestiging.

B. U heeft via de basisschool inloggegevens ontvangen en gaat zelf digitaal aanmelden in het BOVO-systeem Onderwijs Transparant:

1. Meld uw kind aan in Onderwijs Transparant.
  2. Na het afronden van de aanmelding in Onderwijs Transparant wordt u        automatisch doorgelinkt naar het school-aanmeldformulier op onze website. Dit aanmeldformulier is vanaf maandag 11 april 2022 beschikbaar.
  3. Vul ons digitale school-aanmeldformulier in.
    Ook is het mogelijk om de formulieren bij de receptie op onze school af te geven.
  4. Wij sturen u via e-mail een bevestiging van uw aanmelding in ons systeem.

Voor leerlingen van basisscholen uit de overige regio's

A. U heeft van de basisschool een adviesformulier ontvangen (meestal met een unieke code) en wilt thuis aanmelden:

1. Meld uw kind aan via het bovenstaande digitale aanmeldformulier. Dit aanmeldformulier is beschikbaar vanaf maandag 11 april 2022.
  2. Download het BOVO-formulier en vul deze in.
  3. Stuur het BOVO-formulier en het adviesformulier van de basisschool (kopie) naar ons toe via e-mail: aanmeldingen@lyceumypenburg.nl of per post:
    t.a.v. aanmeldingen
    Lyceum Ypenburg
    Laan van Kans 3
    2496 VB Den Haag
  4. Wij registreren de aanmelding in het BOVO-systeem (Onderwijs Transparant) en sturen u hiervan per e-mail een bevestiging.

Voor instromers (klas 2 t/m 6) geldt een ander aanmeldformulier. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Mocht u over het aanmelden nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via aanmeldingen@lyceumypenburg.nl

Voor informatie over de BOVO-procedure die geldt in de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk verwijzen wij u naar de website van BOVO Haaglanden.BOVO Haaglanden.