Vrijdag 10 december was het paarse vrijdag. Een dag waarop Lyceum Ypenburg viert dat iedereen de ruimte heeft om zichzelf te zijn.

De school was feestelijk aangekleed met paarse slingers, ballonnen, een mooie paarse loper en de regenboogvlag hing uit. Veel leerlingen en docenten droegen paars, om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Ruim twintig leerlingen van de GSA (gender & sexuality alliance) waren betrokken bij het organiseren van deze dag.

Tijdens de eerste pauze werden informatieve flyers uitgedeeld en iedereen die paars droeg kreeg een zakje hartjes snoepjes. In de tweede pauze vierde de GSA paarse vrijdag met een lekkere taart. De GSA kreeg de taart van de gemeente Den Haag, omdat ze blij zijn dat er leerlingen zijn die zich intzetten voor diversiteit op school.