Volg jouw nieuwsgierigheid bij het atheneum!
 

Op het atheneum leer je kritisch te kijken naar wetenschappelijke theorieën en een eigen mening te formuleren. Samen met jouw klasgenoten voer je allerlei interessante onderzoeken uit. Zo leer je beter samen te werken en elkaar te helpen bij het oplossen van lastige vragen. Wij helpen jou daarbij. Dat doen we door te kijken naar wie jij bent en wat je nodig hebt om te groeien.

Tijdens de zesjarige atheneum-opleiding wordt een stevige basis gelegd om met succes de overstap te maken naar het hoger beroepsonderwijs of het wetenschappelijk onderwijs. De profielen waaruit je kunt kiezen in het derde leerjaar zijn: cultuur & maatschappij, economie & maatschappij, natuur & techniek en natuur & gezondheid.

Zo werk je bij Lyceum Ypenburg aan jouw toekomst: loopbaanoriëntatie
 

Ontwikkel jouw creatieve talenten

Wil je graag jouw creatieve of sportieve talenten ontwikkelen? Dat kan bij de talentgroepen Sport, Muziek, Theater, Digital Science en Atelier. Vanaf de brugklas kan je meedoen aan de jaarlijkse musical en Lyceum Ypenburg heeft een eigen schoolband die regelmatig optreedt. De talentgroepen volg je op een vaste middag in de week, na de gewone lessen.
Meer informatie: talentgroepen


Vergroot jouw wereld

Op Lyceum Ypenburg leer je de wereld nog beter kennen. In de derde klas ga je met je klasgenoten op studiereis naar Parijs en in de vijfde ga je naar Berlijn. In het vierde jaar kun je kiezen uit een aantal reizen naar andere Europese steden. De studiereizen zijn niet alleen leerzaam, maar ook gezellig!


Word een talentalent

Vind je het leuk om anderen te overtuigen van jouw mening? Kom dan bij ons debatteam. Je leert nog beter redeneren en argumenteren en ontdekt waarom andere leerlingen een eigen mening over hetzelfde onderwerp kunnen hebben.
Meer informatie: debating

Wil je nog beter Engels, Frans of Duits beheersen? Bij ons Cambridge-programma leer je Engels op een hoger niveau dan je in de standaard lessen aangeboden krijgt. Voor Duits kun je het Goethe-programma volgen en voor Frans het DELF-programma. Je krijgt een certificaat dat wereldwijd geldig is.
Meer informatie: talenprogramma's

Atheneum

 Aantal jaar 6
 Profiel kiezen  einde 3de jaar
 Examen alle vakken

 Schoolexamenvakken  
        afgerond 5de jaar

 maatschappijleer
 ckv (culturele & kunstzinnige vorming)
 
 Keuze-examenvakken tekenen, handvaardigheid, wiskunde D 

 
Heb je een zuiver vwo-advies, dan is er gegarandeerd een plek voor jou in de brugklas!Op de website van het ministerie van OCW vind je een overzicht met alle (verplichte) vakken en profielen.