Leuk dat je geïntereseerd bent in Lyceum Ypenburg. Wij leren jou graag kennen!

Een spannende nieuwe stap

Daar sta je dan op de drempel van de middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet zo gemakkelijk, want waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen jij en jouw ouders dat jij voor een school kiest waar je met plezier naartoe gaat. Waar jij je veilig voelt en de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen op een manier die bij jou past.

Bij Lyceum Ypenburg hebben we aandacht en respect voor elkaar, waardoor er een positieve en open sfeer heerst. Docenten geven op een aansprekende en gevarieerde manier les, zodat jij nieuwsgierig en gemotiveerd blijft. Onze taak is om jou zo goed mogelijk te begeleiden, zodat jij je aan het einde van jouw schooltijd goed hebt voorbereid op de plek die jij straks inneemt in een wereld die voortdurend in beweging is.

Meer informatie: mavo, havo, atheneum, gymnasium

Bekijk hier: brochure (2020 - 2021)
Bekijk hier: de informatie over de Open Dag/informatiedagen

Ontmoet Rosalie, 6 gymnasium

Ontmoet Amber, 1 havo

Ontmoet mevrouw Kortekaas
docent wiskunde

Ontmoet mijnheer van der Leeden
docent economie

Het beste uit jezelf halen

Op Lyceum Ypenburg krijg je de ruimte om al jouw talenten te ontwikkelen. Hou je van sport, theater, zingen of muziek maken? Dan zijn onze talentgroepen iets voor jou! Vanaf de brugklas kan je meedoen aan de jaarlijkse musical. Ben jij iemand die graag wat extra’s leert? Lyceum Ypenburg heeft een debatteam en biedt extra talenprogramma’s aan.

De internationaliseringsprogramma’s zorgen ervoor dat je na school jouw vleugels wereldwijd kan uitslaan.

Meer informatie: talentontwikkeling

Brugklassen

Lyceum Ypenburg heeft homogene brugklassen: mavo, havo, atheneum en gymnasium. Speciaal voor leerlingen bij wie in groep 8 niet helemaal duidelijk is welk niveau ze aankunnen, zijn de dakpanklassen mavo/havo en havo/atheneum. In deze dakpanklassen wordt lesgegeven op het hoogste niveau. Aan het einde van het eerste leerjaar gaat de leerling naar het niveau dat het beste past. Leerlingen die worden toegelaten tot onze brugklas, moeten minimaal mavo-advies hebben.

Leerlingen met een goed mavodiploma stimuleren we verder te gaan op de havo. Goed presterende havoleerlingen stimuleren we om door te gaan naar het vwo.

iedere dag
jouw wereld groter

Advies

Iedereen met een mavo, havo- of vwo-advies is welkom.
Ben jij extra leergierig? Dan voel jij je helemaal thuis op ons gymnasium: dé opleiding voor leerlingen die op intellectueel gebied alles uit hun middelbare schooltijd willen halen.

Heb je een (zuiver) vwo-advies, dan is er gegarandeerd een plek voor jou in de brugklas van het atheneum of het gymnasium.

Toelatingscriteria en aanmeldingsprocedure 2021/2022

Beschikbare plaatsen 2021 - 2022

In het schooljaar 2021 - 2022 zijn 260 beschikbare plekken voor brugklassers.

• mavo 26 plaatsen beschikbaar (10.0% van totaal)
    Basisschooladvies: VMBO TL
  • mavo/havo 26 plaatsen beschikbaar (10.0% van totaal)
    Basisschooladvies: VMBO TL t/m HAVO
  • havo 58 plaatsen beschikbaar (22.3% van totaal)
    Basisschooladvies: HAVO
  • havo/vwo 59 plaatsen beschikbaar (22.7% van totaal)
    Basisschooladvies: HAVO t/m VWO
  • vwo (atheneum en gymnasium) 91 plaatsen beschikbaar (35.0% van totaal)
    Basisschooladvies: VWO

Leerlingen met een zuiver vwo-advies worden gegarandeerd geplaatst.

​Voorrangsregels

1. Wij verlenen voorrang aan leerlingen met een (half-, stief-) broer of (half-, stief-) zus op de school van aanmelding.
  2. Wij verlenen voorrang aan kinderen van personeelsleden werkzaam op de school van aanmelding.'

Toelatingscriteria en aanmeldingsprocedure 2021 - 2022