Programma Plusklas vernieuwd!

Vorige week startte de tweede Plusklas bij Lyceum Ypenburg met een recordaantal leerlingen (50).

Plusklas Lyceum Ypenburg

De Plusklas is opgezet om leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs die op vwo-niveau werken en denken alvast te betrekken bij het leven op de middelbare school. Tijdens de lessen verdiepen zij zich onder begeleiding van docenten van Lyceum Ypenburg en gastdocenten in allerlei nieuwe onderwerpen. De Plusklassers worden tijdens de opdrachten uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen.

Leonardo da Vinci en tiramisu

Tijdens de eerste Plusklas leerden de leerlingen van alles over de uitvinders Fibonacci en Leonardo da Vinci, het Romeinse rijk en Italië. Bij de afsluiting presenteerden zij een project dat paste binnen het thema 'Italië'. De ene groep maakte een katapult, een andere groep een striptekening. Weer een andere groep bouwde het Colosseum na, terwijl andere leerlingen een heerlijke Tiramisu maakten.

Vernieuwd programma

In het vernieuwde programma van de Plusklas doet de Italiaanse natuurkundige en astronoom Galileo Galilei zijn intrede. Hij heeft veel belangrijke ontdekkingen gedaan over ons sterrenstelsel. In het nieuwe programma wordt Nederlands en Engels gesproken en geschreven. De Plusklassers 2.0 nemen ook een kijkje in de wereld van mythische wezens. Zij leren over de verschillende plaatbewegingen in Italië en maken kennis met Romeinse getallen en inscripties. Er wordt zelfs een geheimtaal bedacht!

In de Plusklas is plaats voor vijftig leerlingen. Zij zijn verdeeld over twee klassen en komen een keer in de week bij elkaar. De lessenreeks duurt inclusief afsluiting negen weken.