Michael Rakowitz bezoekt Lyceum Ypenburg voor de tweede keer

 

Vorige week was Michael Rakowitz voor de tweede keer op Lyceum Ypenburg voor een bezoek aan onze Ateliergroep. Hij had aan alle leerlingen gevraagd een stuk keramiek of servies mee te nemen met een mooi achterliggend verhaal. Hij wil deze stukken keramiek gaan gebruiken voor zijn kunstwerk in het Molenvlietpark. 

Tijdens zijn bezoek was Michael wederom zeer onder de indruk van het talent van de leerlingen. Ook zijn er mooie beelden gemaakt door de filmploeg die Michael bij zich had, dit alles had te maken met het bijzondere kunstproject "Be Longing" waar hij mee bezig is. (Stroom - Michael Rakowitz: Be Longing)

Eerder was Michael Rakowitz ook al aanwezig op Lyceum Ypenburg, toen kwam hij een kijkje nemen bij een mooi project van de Ateliergroep. Ontwerpen van tegels met een verhaal, gegoten in aluminium cement. Het werk van onze leerlingen, de tegels van gegoten aluminium cement, zijn op verzoek van Michael in zijn tentoonstelling in de bibliotheek opgenomen.  Deze tentoonstelling is nog te zien tot 22-04-2024 in de bibliotheek van Ypenburg en heeft alles te maken met zijn project wat aan het Molenvlietpark, naar verwachting, eind 2024 wordt onthuld. De gegoten tegels van de leerlingen zijn ook onderdeel van een groots project voor de toekomst, namelijk een kunstobject op het schoolplein van het Lyceum Ypenburg. 

Terug