Het goede doel voor 2023-2024 is Edukans

 

Vorig schooljaar hebben wij als school € 4000,- opgehaald voor stichting Het Vergeten Kind tijdens de projectdagen voor de kerstvakantie. Van Santa Run tot flessen inzamelen, van kerstkaarten maken en verkopen tot verkoop van LY truien. Wat waren wij trots op dit resultaat!

Dit jaar willen we geld ophalen voor stichting Edukans: Onderwijs, de kans van je leven | Edukans.

Kansen voor alle kinderen:

Het begint met het schrijven van je naam. Dan leer je rekenen en samenwerken. En stap voor stap word je een volwassene. Een persoon met eigen dromen en wensen voor de toekomst. Maar wat nou als er helemaal geen school is? Als het niet veilig is op school? Of als de docent niet weet hoe hij les moet geven? Wat als je geen geld hebt voor een vervolgopleiding en dus geen enkel uitzicht op werk? Voor al die kinderen én jongeren is Edukans er.

Hun visie:

"Onze droom is een wereld waarin ieder kind de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen en uit te groeien naar een volwassene vol zelfvertrouwen. Een volwassene met de capaciteiten om zijn eigen toekomst te beïnvloeden. En een volwassene die zijn kinderen dezelfde kans geeft."

Dit jaar gaan we weer een aantal activiteiten op touw willen zetten om nog meer geld in te zamelen voor het goede doel. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich ontwikkelen tot wereldburger met oog voor mens en maatschappij. Door middel van deze inzamelingsactie willen we hen bewust maken van het feit dat ook zij onderdeel zijn van onze maatschappij en zo hun steentje kunnen bij dragen aan het verbeteren ervan. Helpt u ook mee als ouder om uw zoon of dochter zich hiervan bewust te zijn? Later in het jaar volgt meer informatie over de verschillende acties om geld in te zamelen voor Edukans.

 

Terug