Donderdag 16 september jl. gaf onderwijsminister Arie Slob de aftrap voor het project duurzaam en sociaal ondernemen op Lyceum Ypenburg 

 

Zo’n twintigtal 3e klasleerlingen gaat het komende half jaar vrijwillig in hun eigen tijd aan de slag met sociaal en duurzaam ondernemen. Het doel is het bedenken van een oplossing voor een maatschappelijk probleem met een dienst of product, via de methode van design thinking. De leerlingen worden hierbij begeleid en geïnspireerd door mensen uit de praktijk en door onze eigen economiedocenten. 

 

Tijdens de startbijeenkomst vertelden leerlingen enthousiast over hun plannen en ambities en gingen ze in discussie met minister Slob. Tevens gaven ze met het uitvoeren van een opdracht blijk van hun debat- en presentatievaardigheden. De minister liep als ervaren onderwijsman ontspannen tussen de groepjes leerlingen door, stelde vragen en gaf goede adviezen. Met een persoonlijk verhaal wist hij ook het belang van ondernemen en burgerschapsonderwijs te benadrukken. De leerlingen gaan na deze flitsende start met nog meer enthousiasme hun eigen plannen uitwerken.  

 

Het project Futureproof is onderdeel van het landelijk actieprogramma maatschappelijke diensttijd (MDT) en opvolger van de maatschappelijke stage. Het is een manier om de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen (burgerschap) te stimuleren. 

 

 

Terug