Meer dan 900 basisschoolleerlingen op bezoek.
 

Begin deze week zat de sfeer er goed in bij Lyceum Ypenburg! Meer dan 900 leerlingen van diverse basisscholen kwamen op bezoek om te ontdekken of Lyceum Ypenburg de middelbare school is waar zij naartoe willen na de basisschool.


Demonstraties talentgroepen

Nieuwsgierig keken de leerlingen van groep 8 naar de demonstraties van de theatergroep, de dansgroep en de musical Aida die in maart in première gaat. Zij ervaarden live wat je bij de talentgroepen allemaal kan leren. De theatergroep zong en danste het lied 'Pakkie an' ('luister, luister ijdeltuiten, echte schoonheid zit van buiten') uit de musical Aida. De theaterbrugklassers traden op met zang en dans van 'Hang de vlag maar uit' van de musical Shrek en de tweedejaars theaterklas zong en danste de klassieker 'Hakuna Matata' uit de mini-musical The Lion King. 

Vol enthousiasme juichten de leerlingen de sportklassen toe die allerlei acrobatische sprongen lieten zien. Na de demonstraties volgden de leerlingen van de basisscholen proeflessen bij vakken zoals aardrijkskunde, biologie en tekenen. 
 


Musical Aida open dag

Aanstaande vrijdag 31 januari voert de theatergroep voor het eerst in theaterkleding en mét orkest een aantal nummers van Aida uit op de open dag!

De kaartverkoop voor AIDA is al gestart. Er zijn al honderden kaartjes gereserveerd en, volgens verwachting, zitten de vrijdag en zaterdag nu al halfvol. Maar er kunnen altijd nog mensen bij! Reserveer bijtijds kaartjes voor 5, 6 of 7 maart 2020 via musical@lyceumypenburg.nl (o.v.v. naam, datum en aantal kaartjes).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug