Succesvol leren solliciteren

Bekijk hier de foto's

Hoe zorg je ervoor dat een sollicitatiegesprek succesvol verloopt en hoe solliciteer je online?

Leerlingen uit 3 mavo deden op 19 november mee aan een leerzame sollicitatietraining. Normaal gesproken worden de sollicitatiegesprekken live met professionals uit het bedrijfsleven nagebootst. De leerlingen solliciteerden nu online vanuit de klas. Voor de training zochten zij in de lessen Nederlands naar vacatures en leerden zij hoe je een curriculum vitae en een motivatiebrief schrijft. Zij leerden ook de kneepjes van het solliciteren zoals: zorg dat je oogcontact maakt en bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek.

Na afloop kregen zij complimenten over de kwaliteit van de sollicitatiebrieven en hoe zij zich presenteerden tijdens het online sollicitatiegesprek. Alle leerlingen gingen met een certificaat naar huis!

Een greep uit de evaluatie van de leerlingen:

“Ik weet nu beter wat ik kan verwachten tijdens een sollicitatiegesprek”

“Ik geef de training een 10 want ik vond het best wel leuk, het was niet saai”

“Je leert er veel van en het is een belangrijk onderwerp”

“Ze waren erg vrolijk en enthousiast en dat geeft een fijn gevoel”

“Het is handig voor later”

“Ik vond dat ze goede tips gaven”

“Je krijgt echt een goed beeld van hoe een sollicitatie werkt”.

“Je hebt er echt iets aan later want dan ben je ook een beetje voorbereid”

Meer informatie: voorbereiding leerlingen toekomst