'Lyceum Ypenburg Draait Door' en vlogs

Bekijk hier de informatieavond en Open Dag terug!

Wat was er allemaal te beleven?

Informatieavond, 21 januari

De talkshow 'Lyceum Ypenburg Draait Door' was een succes. Honderden leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers keken naar de show. De online talkshow was een alternatief voor de fysieke variant die door corona niet in deze vorm kon doorgaan. Host rector Flint van de Gronden en leerling en tafeldame Rosalie Heijdt ontvingen allerlei gasten. Er kwamen leerlingen, oud-leerlingen, docenten en mentoren aan het woord en er waren optredens van de talentgroep Muziek en de musicalgroep. Via een tour met een drone kon je een kijkje nemen in ons prachtige gebouw.

Na de talkshow volgden er breakout-sessies waarbij leerlingen en ouders/verzorgers online vragen konden stellen aan docenten en mentoren. Ook deze sessies zijn goed bezocht.

Open Dag, 29 januari

Op de open dag zijn om 15.00 uur diverse vlogfilmpjes gelanceerd. Onze vloggers zijn als razende reporters op pad gegaan. Zij hebben docenten en leerlingen doortastend geïnterviewd en gefilmd wat je bij een aantal lessen kan verwachten. Zo laat mijnheer Ziane, docent digital science, zien hoe je danst met een VR-bril op. Bij wiskunde kon je meedoen met een leuke prijsvraag en bij de talentgroep Theater en Muziek zien hoe je op afstand toch kan blijven zingen en bewegen. Via de chat op het platform werd door een groot team met docenten, mentoren en schoolleiders vragen van ouders en leerlingen beantwoord.

​Blijf ons volgen

Ons platform blijft groeien. Je vindt er steeds meer informatie over onze school. Het is de moeite waard om ons daar te blijven volgen. Bekijk bijvoorbeeld het filmpje waarbij je met een drone door onze school vliegt of het animatiefilmpje waar je in een notendop ziet wie wij zijn. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Vragen stellen

Op ons kennismakingsplatform kan jij je aanmelden voor een terugbelmoment

FILMPJES EN INFORMATIE

Beelden uit de vlogs: